Vzemite si čas za hrano, ne hitite. In bodite izbirčni. Sebi in svojemu telesu privoščite najboljše okuse, najlepše barve in najkakovostnejše sestavine. Vse pa se začne z vonjem. V restavracijah in gostiščih Rogaške Slatine vedno diši, po tem in onem. Po lokalnem in sosednjem. Česa ste si pravkar zaželeli? Pristnega domačega krožnika ali kulinaričnih inovacij? Dovolite nam še prijateljski namig: ne pozabite na hišne specialitete, te so ponavadi tiste, ki za mize privabijo največ gurmanov.
Rogaška Slatina je destinacija z bogato steklarsko tradicijo, ki je pomembno zaznamovala lokalno prebivalstvo in kulinariko. Tradicionalne jedi so bile skromne, iz sestavin, ki so jih ljudje pridelali sami. Še vedno so značilni: ajdov kruh, zaseka, meso iz kible, mlinčevka z nadevom iz jajčnega sira in druge jedi. Danes so jedi posodobljene, pa vendar odražajo duh tradicije in zgodbe, ki so se pisale na tem območju. Spoznajte jih in okusite na štiri različne načine, v štirih paketih Steklarske juž'ne.
Nekateri okusi in arome se za vedno vtisnejo v spomin. Posebej tisti, ki so drugačni in zato za brbončice še bolj zanimivi. Obvezno poizkusite naše najbolj značilne - jerpico, zavihjenčo in mlinčofko!
Za ohranjanje kulinaričnih spominov in izročil poskrbijo na Juneževi domačiji. Za vas bodo obudili stare navade in vam postregli s pristnimi dobrotami iz domače krušne peči.
Podajte se po Rogaški vinski cesti in obiščite naše številne vinske kleti. Izkušeni vinski svetovalci in degustatorji vam bodo predstavili bogastvo okusov vin, ki jih pridelujejo na tem območju.
Odkrijte lokalne restavracije, gostišča, turistične kmetije in vinotoče! Prepričajte se o odlični kulinarični ponudbi in ponudbi vin lokalnih vinarjev.